Titlar

Senast utkommet! 

 

Thure och Vattenhästens öga

Författare: Monic Arvidson W

Illustratör: Milla Jüllig

Fantasy 9-12 år

 

 

 

 

 

Andra böcker på gång

Ingvars bästa sånger

Författare: Ingvar Jordås med flera

Illustratör: Sofie Sandholm med flera

Den här boken har blivit till på uppdrag av Ingvar och som ett kärleksfullt samarbete mellan honom och hans nära vänner. Här har Ingvar samlat sina dikter och sångtexter tillsammans med foton och teckningar från viktiga delar av sitt liv. Hans önskan var att vi alla skulle kunna använda och leka med den här boken och att det även skulle vara OK att kopiera från den. Och har Ingvar önskat något så är det väldigt troligt att det blir så. Så på den vägen är det!

 

Riddare i gummistövlar

Författare: Marie Lindvall Wahlberg

Illustratör: Milla Jüllig

Fantasy 8-12 år

Salin är 8 år, Han har ett bra men lite ensamt liv i staden Tokholmen med sin familj, sin katt och sina låtsaskompisar. Salin älskar sin röda och vita folkabuss Polka mer än allt annat. Förutom det älskar han att spela dataspel när han får. Men allt är på väg att förändras...

"SALIN SITTER i fönstersmygen i det gamla huset på Tokholmen. Här bor han och det heter såklart inte Tokholmen på riktigt men Salin har lärt sig genom att titta på människorna som bor där, att de förmodligen inte är riktigt kloka. De gör konstiga saker på konstiga tider. De leker till exempel nästan aldrig, utom möjligen på midsommar, men då är aldrig Salin kvar i staden. Då är han med sin familj på landet. Så Tokholmen är helt enkelt hans eget uppfunna namn på staden där han bor. Han tittar kärleksfullt på sin favoritleksak som är en gammal röd och vit folkabuss som heter Polka. Polka är Salins hemliga kompis. Det vet han för han har hört sin mamma prata med någon i telefon om det. När man är åtta år är det inte längre helt OK med låtsaskompisar så mycket vet han, efter att ha hört det samtalet."

 

Enya och drakägget

Författare: Monic Arvidson W

Illustratör: Milla Jüllig

Fantasy 6-9 år

Enya älskar drakar. Det gör hennes bästa kompis också. En dag får Enya en sorts sten som kallas fossil. Den ser precis ut som ett drakägg. Men drakar finns väl inte på riktigt ... eller? En ruskigt spännande resa till outforskade grottor i norrlands inland visar hur det är med den saken. Följ med om du vågar!!!

 

Tedje delen i serien om Minna

Författare: Monic Arvidson W

Illustratör: Milla Jüllig

Fantasy 12-15 år

Änligen kommer fortsättningen på Minnaböckerna. Först ut var Minnas hemlighet och sen kom Minna och monsterungen. Dessa böcker beställes enklast HÄR

 

Maria Fantasia 

Författare:Marie Lindvall Wahlberg

Illustratör: Milla Jüllig

Saga 6-9 år

En underbar bilderbok om oväntad vänskap. Maria åker från mamma till pappa och från pappa till mamma. Men en dag händer något makalöst. Stationen som hon kliver av på ser inte alls ut som vanligt utan är "alldeles alldeles underbar ..."

 

Lillis, en bra kompis

Författare:Marie Lindvall Wahlberg

Illustratör: Milla Jüllig

Saga förskoleåldern

 

Lillis, en bra kompis, är den första boken om Lillis.

Den handlar om ett barn med mycket glädje och spring i benen. Lillis har oftast kul men hamnar ibland i situationer som krånglar till det ...

Boken kan läsas tillsammans med barnen som vilken bilderbok som helst, men kan också användas med sin lärarhandledning, i det pedagogiska arbetet med EQ (emotionell kompetens) i barngruppen. 

Marie Lindvall Wahlberg har 30 års erfarenhet av att arbeta med barn och ungdomar i förskola och skola och 16 års erfarenhet som chef. Hon jobbar ständigt med och för barn, deras trygghet, självkänsla och lärande. Hon föreläser bl.a. på Stockholms Universitet och har genomfört process-utbildningar och inspirationsdagar i många förskolor och skolor runt om i Sverige sedan 2000. Hennes specialområden är Coaching och lärstilar som verktyg för bättre studieresultat, ledarskapsutveckling, systematiskt kvalitetsarbete med utgångspunkt i lagstiftningen, samt pedagogisk dokumentation som verktyg för organisationsutveckling.

Vi hoppas hon fortsätter att sprida sina fantastiska och kloka tankar länge, länge. 

 

Tidigare utgivet material 

EQ-dockan Kopieringsunderlag

Titeln gavs tidigare ut av Millinimbus förlag. Nu hittar du det istället hos Friendy AB.

Ett 8-sidigt häfte med specialritade bilder och utformat för att användas i det pedagogiska arbetet med EQ (Emotionell Kompetens). Kopiera, rita, måla, klipp, klistra, vik och vad du vill. Ofta används materialet tillsammans med EQ-dockan, men bilderna talar för sig själva och fungerar bra även om man inte har tillgång till dockan. EQ-dockan har bytt namn och heter Friendy.  www.Friendy.se.