Titlar "på G"

Nyutkommen! 

 

Thure och Vattenhästens öga

Författare: Monic Arvidson W

Illustratör: Milla Jüllig

 

 

 

 

 

Andra böcker på gång

Riddare i gummistövlar

Författare: Marie Lindvall Wahlberg

Illustratör: Milla Jüllig

 

Enya och drakägget

Författare: Monic Arvidson W

Illustratör: Milla Jüllig

 

Katt med lång svans

Författare: Irma Gustafsson

Illustratör: Milla Jüllig

En fantastisk bilderbok om en mycket klurig och klok katt!

 

Maria Fantasia 

Författare:Marie Lindvall Wahlberg

Illustratör: Milla Jüllig

En underbar bilderbok om oväntad vänskap. Maria åker från mamma till pappa och från pappa till mamma. Men en dag händer något makalöst. Stationen som hon kliver av på ser inte alls ut som vanligt utan är "alldeles alldeles underbar ..."

 

Lillis, en bra kompis

Författare:Marie Lindvall Wahlberg

Illustratör: Milla Jüllig

 

Lillis, en bra kompis, är den första boken om Lillis.

Den handlar om ett barn med mycket glädje och spring i benen. Lillis har oftast kul men hamnar ibland i situationer som krånglar till det ...

Boken kan läsas tillsammans med barnen som vilken bilderbok som helst, men kan också användas med sin lärarhandledning, i det pedagogiska arbetet med EQ (emotionell kompetens) i barngruppen. 

Marie Lindvall Wahlberg har 30 års erfarenhet av att arbeta med barn och ungdomar i förskola och skola och 16 års erfarenhet som chef. Hon jobbar ständigt med och för barn, deras trygghet, självkänsla och lärande. Hon föreläser bl.a. på Stockholms Universitet och har genomfört process-utbildningar och inspirationsdagar i många förskolor och skolor runt om i Sverige sedan 2000. Hennes specialområden är Coaching och lärstilar som verktyg för bättre studieresultat, ledarskapsutveckling, systematiskt kvalitetsarbete med utgångspunkt i lagstiftningen, samt pedagogisk dokumentation som verktyg för organisationsutveckling.

Vi hoppas hon fortsätter att sprida sina fantastiska och kloka tankar länge, länge. 

 

Tidigare utgivet material 

EQ-dockan Kopieringsunderlag

Titeln gavs tidigare ut av Millinimbus förlag. Nu hittar du det istället hos Friendy AB.

Ett 8-sidigt häfte med specialritade bilder och utformat för att användas i det pedagogiska arbetet med EQ (Emotionell Kompetens). Kopiera, rita, måla, klipp, klistra, vik och vad du vill. Ofta används materialet tillsammans med EQ-dockan, men bilderna talar för sig själva, fungerar det bra även om man inte har tillgång till dockan. EQ-dockan har bytt namn och heter Friendy.  www.Friendy.se.